Het is lastiger dan het lijkt, even helemaal niets doen, als een dromerige kat. Inmiddels opgeloste oogproblemen en een zwaar gekneusde of gebroken teen moeten helpen, maar mijn hoofd staat nog niet stil. Na drie roerige jaren is het even tijd om pas op de plaats te maken. En dat valt niet mee. 

December 2022 kwam het eerste teken dat ik niet op mijn plek zat bij mijn laatste werkgever. In februari volgde het tweede en na rijp beraad besloot ik te wachten op het scheepsrecht. Uiteindelijk kwamen er nog drie aanwijzingen voor ik de knoop doorhakte: ik stop hier. Voor dit besluit raadpleegde ik mijn vaste adviseurs en die lieten me beloven even rust te nemen voor ik een andere baan zou aannemen. Dus dat ga ik doen. Op 1 juni stopt mijn dienstverband bij Dutch Green Building Council waar ik redacteur en woordvoerder was. Was, want mijn vakantie is al begonnen. Tijd voor reflectie, bezinning en op naar nieuwe kansen. 

Toekomst nog onduidelijk

Wat ik ga doen? Geen idee, terug naar de echte journalistiek klinkt heel aanlokkelijk. Dat maakte mijn werk bij de WOS, omroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland, zo ongelooflijk mooi. Naar buiten? Ik was even boerin in Frankrijk, deed vrijwilligerswerk bij de stadsboerderij, het is heerlijk om de hele dag in de buitenlucht te mogen werken en mensen te vertellen over de pracht van de natuur. Onderwijs? Ik was vrijwilliger bij de weekendschool en heb in het verleden gastlessen gegeven, zo mooi om kinderen iets bij te brengen. Openbaar vervoer? Als vrijwillige tramconducteur vond ik het heerlijk om mensen te vertellen over bezienswaardigheden langs de route en ze te vermaken, terwijl ik ook hun veiligheid bewaakte. Zorg? Ik ben een dienstbaar persoon en heb in het verleden ook opgetreden bij instellingen. Iets met dieren? De droom van ieder kind en vroeger hadden we schapen, honden, kippen, konijnen, gerbils, wandelende takken en mijn kat komt uit het Haags Dierencentrum, dus misschien ga ik daar wel wat doen. 

Ideeën, tips en leuke klussen zijn van harte welkom in de tussentijd. En ik ga eens kijken of ik her en der kan meekijken. Misschien om een mooi verhaal van te maken, maar het kan ook zijn dat ik van beroep ga veranderen. Tijdens mijn zoektocht ga ik genieten van de hopelijk heerlijke zomer die eraan komt en van tekenen, schilderen en lekker koken. Even geen druk(te), lekker rustig aan, net als mijn kat op de snelschets. Maar ik ben van plan om hier mijn bespiegelingen te delen, mogelijk ook in podcast en filmvorm. Mijn creatieve uitspattingen zijn te volgen op https://nl.pinterest.com/elskekoopman/eigen-werk/

2 gedachte over “Even niets”
  1. Niks mis met even niets.
    Het leidt altijd tot iets.
    Iets nieuws …….

Reacties zijn gesloten.