Kom op voor jezelf

jun 15, 2019

Wat is er met vrouwen aan de hand? Om mij heen zie ik steeds meer vrouwen die zich heel afhankelijk opstellen van mannen. Hij wil geen relatie dus houden we het op vriendschap met af en toe seks. Terwijl zij duidelijk meer wil en hij zijn eigen gang gaat. Of zij zit thuis te wachten terwijl hij op pad is, zegt hij. In werkelijkheid zit hij in een andere relatie. Zij vergeeft hem, hunkert naar hem, maar hij wil rustig aan doen. Weet niet of hij wel een relatie wil.

Een relatie zou gelijkwaardig moeten zijn. Elke relatie, ook een vriendschap. Je geeft en neemt. Misschien moet je af en toe wat toegeven, de ander ook. Dat hoeft heus niet op een gouden weegschaal, maar het moet wel in balans zijn. Ik ben zo naïef om te denken dat ik gelijk ben aan een man met gelijke kansen en uitdagingen. Maar veel jongere dames vinden dat duidelijk niet.

Ik snap dat niet. Kom op voor jezelf. Het kan en mag hier. Laat je niet in een hokje duwen. Kijk naar grote inspiratiebronnen als Aletta Jacobs, Google haar maar. En laat je niet opsluiten in je eigen gevoel ‘omdat de ander ruimte nodig heeft’. En laten wij met zijn allen zorgen dat gelijkheid prevaleert. Meiden hebben net als jongens recht op een eigen voetbalteam. Maak het mogelijk. Ga respectvol met elkaar om. En dames: laat je niet in een hok stoppen, klein houden, kleineren zelfs. Je bent meer waard dan dat.

Op zoek naar een voorbeeld? Kijk dan eens op een weekendschool. Allemaal kinderen met ambitie. Inspirerend. Jongens en meisjes. Leergierig. Dat is de toekomst. We leven in een vrije wereld. Maak daar gebruik van met respect voor de ander en de wereld en het meest voor jezelf. Je bent het waard.