Premier Mark Rutte spreekt vanavond het volk weer toe. En het ziet er niet vrolijk uit. Zeker niet voor een werkloos vrijgezel ondernemend persoon als ik. Het stemt verdrietig dat de winkels sluiten en dat er strengere maatregelen komen.

Nu hoor ik sommige mensen al denken: maar niet alle winkels gaan dicht. Nee, dat klopt. Maar supermarkten ga ik sinds het begin van de coronacrisis alleen in noodgevallen nog binnen. Daar worden maatregelen met voeten getreden, houdt bijna niemand genoeg afstand en is het pakken wat je pakken kan. Daar pas ik voor.

Ik heb een tijdje in Frankrijk gewoond in de periode dat daar de maatregelen streng waren en je maximaal een kilometer van huis mocht met de honden, maar dan ook buiten wel met mondkapje op. De winkels met niet-essentiƫle spullen waren dicht, in de supermarkten waren de niet-essentiƫle spullen afgezet met rood lint om ze onbereikbaar te maken, maar mensen hielden zich beter aan de maatregelen. Briefje mee als je naar buiten ging met de reden van de reis en je kon gaan.

Maar toen zat ik in de confinement samen met iemand. Nu ben ik weer alleen met mijn kat. En waarschijnlijk blijf ik dat ook met de kerstdagen en met oud en nieuw en dat stemt me verdrietig. Ik stort me maar weer op wandelingen op rustige tijden tussen het solliciteren door (tips zijn welkom!).

Nu ga ik nog even snel naar buiten om een jurk te kopen, nadat ik weer wat heb opgeruimd en heb verkocht via Marktplaats. Een klein cadeautje voor mezelf voor de eenzame kerst.