Het is een gedoe, dat verhuizen. Je komt nergens anders meer aan toe, heel veel administratieve rompslomp komt op je af. Je hebt een huis dat leefbaar moet, een ander huis dat schoon achter moet blijven. Na zes weken lijkt het stof neergedaald. Want dat zit werkelijk overal.

Verder is het ook een tijd van opruimen, weggooien, heroverwegen en opnieuw beginnen. Vandaar dat de website Alles is politiek nu ook hier uitkomt. En ik moet eerlijk zeggen: de afgelopen tijd was niet alles meer politiek, het was overleven. Na een turbulent jaar kwam de verhuizing als een apotheose. Nu die voorbij is en ik hier tussen het neergedaalde stof zit, heb ik weer tijd om weer meer te schrijven.

Natuurlijk gaat dat nog voor een deel over actuele politieke ontwikkelingen, taalergernissen en dingen die me opvallen. Maar bij het verhuizen, opruimen en heroverwegen zijn ook andere idee├źn ontstaan over schrijven en hoe ik me kan uiten. De contouren komen langzaam in zicht, maar ik weet nog niet helemaal hoe ik daarmee om wil gaan. Dat zal dus komende tijd blijken.

Dit hier is alvast een kleine aanzet. Alles is Politiek, maar politiek is niet alles meer. Veel verandert, maar sommige dingen blijven. Zo begint zondag de weekendschool weer met een les journalistiek en mag ik het verschil tussen open en gesloten vragen weer uitleggen. Ik heb er zin in en verheug me op de inspiratie die dat ongetwijfeld oplevert. Voor nu: tot later.