Het alcoholbeleid bij ADO wordt komend seizoen soepeler, maar het verbod blijft bij risicowedstrijden. Een PVV-motie die om het opheffen van het verbod vroeg, kreeg in de gemeenteraad alleen steun van de Haagse Stadspartij.

Volgens PVV’er Richard de Mos loopt ADO per wedstrijd tienduizenden euro’s mis door het alcoholverbod. Hij vroeg het college daarom per motie om het opheffen van het alcoholverbod. Volgens sportwethouder Karsten Klein (CDA) is de motie veel te ruim. Hij heeft wel met ADO en politie afgesproken dat alcohol bij wedstrijden met een laag risico mag worden verkocht van anderhalf uur voor de wedstrijd tot een half uur voor de wedstrijd bij het multifunctioneel centrum en de counters in het stadion.

Volgens burgemeester Van Aartsen is er de afgelopen 1,5 jaar al sprake van een versoepeling van het regime rond het gebruik van alcohol. Hij wil in overleg met het bestuur het toestaan van alcohol gaandeweg uitbreiden en een vinger aan de pols houden. Hij prees de fans van ADO die door hun houding de vermindering van politie-inzet bij wedstrijden mogelijk maakten.

Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij noemde het hypocriet dat raadsleden in de businesslounge van het stadion een biertje drinken en toch voor het alcoholverbod zijn. Zijn fractie stemde daarom voor de motie. Heleen Weening van GroenLinks was aanvankelijk ook voor de motie, maar stemde na de uitleg van het college toch tegen. Zij maakte zich zorgen over alcoholgebruik bij de risicowedstrijden.