De verkeerssituatie in Wateringen is zo slecht dat het college van burgemeester en wethouders van Westland heeft besloten de afgesloten Ambachtsweg vanaf januari weer open te stellen, maar dan alleen richting Den Haag. De bus mag ook weer door de straat, maar alleen richting de Hofstad. Dat deelde verkeerswethouder Varekamp al mee in de commissievergadering Ruimte.

Burgemeester Bouke Arends riep eerder al op om niet direct een besluit te nemen, maar eerst in gesprek te gaan met omwonenden. Opmerkelijk was dat de wethouder in de commissievergadering zei dat hij dat juist niet had gedaan. Hij had wel eerder met bewoners gesproken en gaat dat binnenkort weer doen, maar zei moesten het nu uit de commissie of als ze die niet volgen via de media horen.

De openstelling heeft vooral te maken met het verkeersinfarct in en om Wateringen en de werkzaamheden aan de Herenstraat en Oosteinde die in januari beginnen. Varekamp waarschuwde dat de openstelling van de weg ten koste gaat van de verkeersveiligheid. Dat was juist een van de punten waarom hij de weg eerder niet wilde openstellen, vervolgens plantenbakken plaatste en daarna weer afsloot. De omwonenden lieten eerder al weten tegen heropening te zijn vanwege hun veiligheid.