Wethouder Rabin Baldewsingh (Burgerschap) is door LPF-raadslid Willem van der Velden tijdens de afgelopen raadsvergadering tot de orde geroepen. De wethouder ging door het stof, maar beloofde geen beterschap: “Ik heb me twee jaar geleden voorgenomen mezelf te zijn, daar hoort mijn spontaniteit bij met een Caribische touch”.

Willem van der Velden vond de uitspraak van de wethouder tijdens een bijeenkomst in het Haags Filmhuis, dat hij ‘nooit een stijve had gekregen van een Indiase film’, ongepast. Hij hoopte eerst nog dat het niet correct was weergegeven, maar toen de wethouder spijt betuigde, wist hij dat het waar was. De LPF’er wilde weten of Baldewsingh namens het college sprak, of hij publiekelijk wilde erkennen de uitspraak te betreuren en of hij zoiets in het vervolg niet meer wilde doen. Hij raadde de wethouder aan eens voor de spiegel te gaan staan en zichzelf goed in de ogen te kijken.

Baldewsingh antwoordde dat hij niet de mening van het college gaf met zijn uitspraak en dat hij zich bij zijn aantreden had voorgenomen zichzelf te blijven met de bijbehorende spontaniteit. Baldewsingh bood wel zijn excuses aan: “Als ik u en anderen voor het hoofd gestoten heb, dan spijt mij dat.” Hij eindigde zingend: “Spiegelbeeld, ik kan je haten, maar je geeft geen dag terug”.