Veel bewoners rond de Valkenboslaan zijn het zat. De bushalte op de hoek van de Valkenboslaan Weimarstraat is al zeventien maanden dicht. De omgeving met stadsdeelkantoor Segbroek, politiebureau en bibliotheek is daardoor slecht bereikbaar voor mindervaliden.

De bewoners zinnen op actie. De bushalte voor bus 20 en 21 is bij de herinrichting van de Valkenboslaan eind vorig jaar verlegd van direct naast de Weimarstraat iets verder richting Laan van Meerdervoort. Dat was nodig om vrijliggende fietspaden met een doorsteek naar de Fahrenheitstraat te maken. De reconstructie duurde negen maanden. De bewoners van de huizen achter de nieuwe halte stapten direct na opening naar de rechter. Zij zijn bang voor hangende reizigers voor hun deur. De halte is sindsdien alweer acht maanden buiten gebruik en ervoor prijken roodwitte paaltjes. Busreizigers moeten nu uitwijken naar het Copernicusplein. De rechter gaf hen gelijk en de halte mag daar dus nog steeds niet worden gebruikt.

In februari stelde CDA-raadslid Gert-Jan Bakker vragen over de kwestie. Volgens het college was de voorbereiding van de halteverplaatsing duidelijk bekendgemaakt bij de buurt en speciaal bij de nu klagende bewoners. . “De direct belanghebbenden (Valkenboslaan 166a – 196) zijn naar aanleiding van reacties tijdens de uitvoering per brief van 21 oktober 2010 nogmaals geïnformeerd over het definitief ontwerp voor de bushalte”. Bij de voorbereiding van het project en tijdens de inloopavonden is volgens het college op geen enkele wijze gebleken dat er bezwaren waren tegen de herinrichting van de bushaltes. Pas tijdens uitvoering van de reconstructie zijn de bezwaren naar voren gekomen. “Door de aanwezigheid van veel voorzieningen in de omgeving zoals het stadsdeelkantoor, het politiebureau en de Weimarstraat (drukke winkelstraat) is een halte voor het openbaar vervoer onontbeerlijk”, aldus het college in antwoord van maart 2011.

De gemeente kan volgens een woordvoerder nog in beroep tegen de uitspraak van de rechter, maar zal na de vakantie bekijken hoe het verder moet met de halte aan de Valkenboslaan.