Zelf is hij nog wat schuchter, want zijn naam was al uitgelekt voor zijn voorganger ontslag heeft ingediend, maar Boudewijn Revis gaat Sander Dekker opvolgen als die zoals verwacht staatssecretaris wordt in het nieuwe kabinet Rutte 2.

Revis is trots op Dekker dat hij voor de VVD nu een landelijke rol mag spelen. “We hebben goed samengewerkt en elkaar goed kunnen ondersteunen en vertrouwen”, aldus Revis. Hij had liever gezien dat zijn naam als opvolger pas bekend was geworden als Dekker zijn ontslag had ingediend. “Ik heb de steun van mijn fractie, maar de koninklijke weg is dat zoiets pas naar buiten komt als het aan de orde is. Voor hetzelfde geld bedenkt de formateur zich. Het is niet netjes en we moeten het goede voorbeeld volgen. Ik ga dus zeker niet zeggen wie mijn opvolger wordt”.

Revis leidde zijn partij als campagneleider in 2010 naar de overwinning waarna Rutte premier werd. Hij volgde Anne Mulder op als fractievoorzitter in de Haagse raad die na de zetelwinst van die verkiezingen in de Tweede Kamer terechtkwam. Revis heeft grote schoenen te vullen van Sander Dekker die een sluitende begroting in Den Haag wist te presenteren, ondanks de economische crisis.

Dat Dekker toe zou treden tot het kabinet was in Haagse kringen geen verrassing. De voormalig VVD-fractievoorzitter en wethouder van Onderwijs en op het laatst Financiën staat bekend als ambitieus is een vertrouweling van Mark Rutte en schreef mee aan het verkiezingsprogramma van de VVD.