De ministers Eberhard van der Laan (PvdA, Wonen, Wijken en Integratie) en Ronald Plasterk (PvdA, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) hebben vier Haagse projecten ruim zeven ton gegeven. Het gaat om een bijdrage aan de herontwikkeling van karakteristieke gebouwen in krachtwijken.

De bewindslieden willen met het geld kenmerkende gebouwen of gebieden in de krachtwijken ondersteunen, zodat die als kenmerkend voor de buurt behouden blijven. Drie projecten in Den Haag Zuidwest krijgen geld, namelijk het Urbancentre/jeugdherberg ofwel jongerencentrum, het centrum voor kunst en cultuur aan de Zuidlarenstraat met dependance van het Koorenhuis en Kerk en Klooster. Deze drie projecten krijgen ieder € 200.000,­-. Het gebouw van de voormalige bierbrouwerij De Drie Hoefijzers in Stationsbuurt/Rivierenwijk krijgt € 130.500,-.

Van de 59 projecten die door gemeenten zijn ingediend, krijgen in totaal 28 een bijdrage. De voorstellen die werden ingediend voor de regeling  behelzen de herbestemming van bijvoorbeeld oude elektriciteitscentrales en schoolgebouwen. De rijksbijdragen worden op 3 september definitief vastgesteld als de ministers en de wethouders een bijlage bij de afspraken over de wijkenaanpak ondertekenen.