Joris Wijsmuller blijft in de Haagse raad. Hij wordt weer lijsttrekker van de Haagse Stadspartij en denkt met meer dan een zetel in de raad terug te keren na de verkiezingen in maart volgend jaar.

Dat zegt Wijsmuller in een interview met deze krant. Hij denkt dat het standpunt tegen de cruiseterminal in Scheveningen zijn partij veel stemmen zal opleveren. Eerder had hij zich voorgenomen na drie termijnen als enig raadslid van de Haagse Stadspartij uit de raad te stappen. Nu vindt hij dat zijn ervaring met het raadswerk en zijn kennis over de politiek de partij verder kunnen helpen. Hij zou het jammer vinden als zijn ervaring verloren gaat.

Zijn rol als gezicht van de Haagse Stadspartij wil hij wel gaan delen. Hij hoopt in mei de groslijst met verkiesbare leden van zijn partij te presenteren. Ook zullen er lijstduwers op komen te staan die met Wijsmuller de gezichten van de partij zullen worden.

De fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij denkt dat de cruiseterminal in Scheveningen een grote rol gaat spelen in de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een beslissing over de komst van de terminal voor het Zuiderstrand is over de verkiezingen getild. Hij denkt dat de afkeer van de Haagse Stadspartij tegen het gevaarte veel stemmen kan opleveren. Mocht de terminal er toch komen dan weet de geboren en getogen Brabander niet of hij nog wel in de Hofstad blijft.