Oud-wethouder Jetta Klijnsma is nummer zes op de conceptkandidatenlijst van de PvdA. Daarmee is zij de hoogste van de vier Haagse namen op deze lijst. Klijnsma in een eerder stadium van haar politieke carrière aan niet in de Tweede Kamer te willen zitten. Toen partijleider Bos in 2008 een beroep op haar deed om staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te worden, stemde zij daarmee in.

Toenmalig wethouder van Cultuur en Financiën Klijnsma vertrok uit Den Haag wilde het liefst in die functie blijven. Een dringend beroep was nodig om haar over de streep te trekken voor het bekleden van de functie van staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij volgde partijgenoot Aboutaleb op, die burgemeester van Rotterdam werd.  Haar hart leek echter uit te blijven gaan naar de lokale, grootstedelijke politiek. Eerder dit jaar verklaarde zij tegenover omroep West:  “Ik ben in mijn hart geen landelijk politica, dus ik weet niet of we dat moeten willen. Maar ik wil mijn partij wel heel graag helpen”.

Klijnsma was vanaf 1990 raadslid in Den Haag. Van 1998 tot 2006 was ze wethouder Welzijn. In 2006 was ze lijsttrekker voor haar partij en daarna tot haar vertrek in 2008 wethouder Cultuur en Financiën en locoburgemeester. In die hoedanigheid was zij waarnemend burgemeester na het vertrek van Deetman in januari 2008 tot het aantreden van Van Aartsen eind maart van dat jaar.

Klijnsma kent de Tweede Kamer overigens wel. Sinds 1982 werkte zij voor de PvdA-fractie onder meer als medewerker van de Kamerleden André van der Louw, Marcel van Dam en Thijs Wöltgens.

De andere Haagse gezichten op de conceptlijst van de PvdA zijn Angelien Eijsink (12), Roos Vermeij (16) en oud-wethouder voor Onderwijs Pierre Heijnen (19). De laatste stond in 2006 nog op plek 35. Ook de twee andere zijn gestegen. Eijsink stond eerder op de achttiende plek, Vermeij stond in 2006 nog op nummer 32.