Het leidde bijna tot een bestuurscrisis in Den Haag, maar Legoland komt naar Scheveningen. Dat heeft de fabrikant Merlin bekendgemaakt. Wethouder Boudewijn Revis (VVD) reageert verheugd op Twitter: “Hier gaan heel veel kinderen pret hebben, ook als het een keer geen strandweer is op Scheveningen. Goed voor onze badplaats!”

Het is de vraag of dat ook de kinderen van zijn coalitiepartners PvdA en Haagse Stadspartij zullen zijn. Die partijen zijn tegen de komst van het attractiepark naar het terrein van de voormalige thermen Vitalizee. De partijen zijn bang dat het de gemeente veel geld gaat kosten. Ondanks tegenstand van twee coalitiepartijen kreeg het plan steun van oppositiepartijen GroenLinks, Groep de Mos en de PVV. Zo haalde het voorstel toch een meerderheid.

De PVV is over de streep getrokken door de belofte van gratis kaartjes voor 65plussers en Scheveningers. Die belofte hoeft het college van burgemeester en wethouders niet in te lossen, omdat de motie daarvoor geen meerderheid haalde in de Haagse gemeenteraad, in tegenstelling tot het voorstel voor Legoland aan de boulevard. Een trucje waar de Haagse Stadspartij en de lokale PvdA nog steeds boos over zijn. De PVV dreigde vorige maand nog de steun aan het project in te trekken, omdat moederbedrijf Merlin lang aarzelde over een definitief besluit. Dat ligt er nu.

Scheveningen krijgt het zesde Discovery Centre van Legoland in Europa, en het is de eerste in Nederland. In het park van 3000 m2 zijn bekende Haagse en Scheveningse gebouwen te zien, opgetrokken uit legostenen. De bouw begint eind van het jaar. Wanneer Legoland aan de boulevard de deuren opent, is nog onbekend.

Voor Alles is Politiek