Het vrouwenelftal van ADO is vorige maand kampioen van Nederland geworden. D66 had vragen gesteld over een huldiging, waarop wethouder Karsten Klein heeft gereageerd dat hij de vrouwen zal uitnodigen en het team zal feliciteren. Teleurstellend vindt D66 en de partij krijgt bijval van PVV en PvdA.

“Het lijkt nu of Klein het op zijn kamer wil doen, dat kan toch niet, die vrouwen zijn kampioen”, reageert een boze Kim Waanders, coalitiegenoot van Klein die de vragen mede namens haar partij stelde. “De kersverse kampioenen verdienen meer dan een appelpunt en een kopje koffie op de werkkamer van de wethouder. Organiseer een rondrit door de stad, begeleid door een goed stukje muziek met een uiteindelijke huldiging in het stadion waarbij alle basisschoolmeisjes van Den Haag zijn uitgenodigd om de dames toe te juichen”, zegt PVV-raadslid Richard de Mos. Zijn PvdA-collega Gerard Verspuij ziet meer in een huldiging in Diligentia. Een intiem theater ziet hij wel een gepaste plek. “Op de kamer van de wethouder, dat vind ik een beetje klein van Karsten”, aldus de PvdA’er. Waanders ziet meer in een groot podium met veel publiek in het centrum, bijvoorbeeld tijdens Beatstad of eventueel Parkpop, waar toch al veel mensen zijn. Een ander sympathiek idee van Lobke Zandstra: “Een rondvaart over de Hofvijver”. GroenLinks-fractievoorzitter David Rietveld vindt het ook een beetje karig als de ADO-vrouwen alleen een felicitatie van de wethouder krijgen.

Het vrouwenteam van ADO staat bovendien komende week nog in de finale van de KNVB-beker en kan daarmee de dubbel pakken, zowel landskampioen als de beker op zak. De D66 vrouwen, Kim Waanders en haar eveneens boze collega Irene van Geest gaan tijdens de komende commissievergadering de vragen agenderen, zodat de wethouder moet uitleggen waarom hij niet voor een grote huldiging kiest en de raad zich hierover kan uitspreken. De PVV gaat raadsvragen stellen voor een grote huldiging, de PvdA sluit zich hier mogelijk bij aan.