Arina van der Zwan, raadslid van de Politieke Partij Scheveningen (PPS), stapt over naar Trots op Nederland van Rita Verdonk. Zij ontkent kiezersbedrog, omdat ze Scheveningen blijft vertegenwoordigen. Van mede-overstapper Willem van der Velden (Groep van der Velden) kreeg ze tijdens de raadsvergadering een bos bloemen.

Afdelingsvoorzitter van TON-Den Haag, George de Ceuninck, was ook naar de raadsvergadering gekomen om Van der Zwan een hart onder de riem te steken. De overstap had nogal wat beroering veroorzaakt. Geluiden binnen de PPS en bij collega-raadsleden liegen er niet om. Van het royeren van Van der Zwan tot het opgeven van haar zetel.

“Dat ben ik niet van plan”, aldus Van der Zwan. Zij heeft juist het idee dat zij met haar overstap Scheveningen beter kan vertegenwoordigen. “De PPS is een kleine partij, dan bereik je niet zoveel. Toen ik een aanbod van TON kreeg om Scheveningen te vertegenwoordigen heb ik mijn keuze gemaakt. Zij omarmen Scheveningen compleet”. De partij is tegen de cruiseterminal, maar belangrijker nog voor het behoud van de Scheveningse identiteit die Van der Zwan zo aan het hart gaat.

Over de boze reacties uit het bestuur, zegt ze dat ze het gevoel had onmisbaar te zijn, maar dat dat nu anders ligt. Van de kritische collega’s noemt zij Karsten Klein (CDA) bij naam. “Hij is gekozen tot jong raadslid van het jaar, daar had ik meer van verwacht. Over het algemeen vind ik dat collega’s zich niet zo hoeven uitlaten over collega’s”.

Het bestuur van de PPS overweegt royement en schrijft een Algemene Ledenvergadering uit. Mocht de partij eisen dat Van der Zwan niet meer namens die partij in de raad zit, dan gaat ze verder als Groep Van der Zwan. Zelf hoopt ze dat ze gewoon haar werk voor de PPS kan afmaken. “Ik heb geen dubbele pet, er is geen conflict, ik sta achter Scheveningen”, aldus Van der Zwan.