De voorzitter en penningmeester van Trots op Nederland, afdeling Den Haag, hebben hun functie neergelegd. De penningmeester Paul Just de la Paisieres zegt dat andere bezigheden de hoofdredenen zijn. Ruzie zou er niet zijn. De scheidend voorzitter  George De Ceuninck spreekt van tijdgebrek en een kleiner gevoel van betrokkenheid.

De Ceuninck zegt dat Trots op Nederland er zijns inziens niet in is geslaagd het streven van een splinternieuwe politiek waar te maken. “In deze politieke constellatie met een partij als de PVV erbij is een kleine partij volstrekt kansloos, kijk naar Den Haag”, aldus De Ceuninck. In de Hofstad kreeg Trots op Nederland te weinig stemmen voor een zetel. In de peilingen voor de landelijke verkiezingen op 9 juni, staat Trots nu ook op nul zetels. “Dat heeft niks met mijn vertrek te maken. Dit gaat over inhoud en heeft niets te maken met frustratie, boosheid of ruzie”, aldus de scheidend voorzitter. Volgens De Ceunick staat het vertrek van de penningmeester los van zijn eigen overwegingen. “Er zijn geen troebelen in mijn bestuur, het was een fantastisch team”.

De Ceuninck denkt dat zijn stem bij de komende verkiezingen beter af is bij een grote partij. “Het alternatief van Cohen voor Nederland vind ik niet verkeerd. Ik zal niet op hem stemmen. Ik denk dat mijn stem gaat naar een grote liberale partij, VVD of D66, maar ik ben er nog niet helemaal uit”. Saillant detail is dat Trots op Nederland is ontstaan na de afsplitsing van Rita Verdonk van de VVD.

Just de la Paisieres kon wegens ziekte niet nader reageren op zijn vertrek. Trots op Nederland laat weten dat ze nog niet op de hoogte waren van het afscheid van de penningmeester. De voorzitter van de Haagse afdeling had gezondheid en inhoudelijke verschillen genoemd als reden voor vertrek, volgens een woordvoerder van Trots op Nederland.