De Groep van Doorn in de Haagse gemeenteraad heeft vragen gesteld over de vermeende verziekte sfeer bij de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) bij de gemeente Den Haag. De directeur zou al weken thuis zitten na een conflict met wethouder Karsten Klein (CDA, Welzijn) en zijn plaatsvervanger ligt niet goed bij het personeel.

“Ik heb van twee bronnen binnen de dienst vernomen dat er problemen zijn en dat dit al weken tot maanden speelt”, zegt raadslid Van Doorn. Een arbeidsconflict over verschil in inzicht over beleid en beleidsvoering zou hieraan ten grondslag liggen. De directeur heeft zich volgens hem al tijden geleden ziekgemeld omdat hij het niet eens zou zijn met hoe de wethouder omgaat met bezuinigingen op het gebied van Welzijn. Het personeel van de dienst zou achter de directeur staan, maar Van Doorn weet niet hoe hun relatie ten opzichte van de wethouder is. “Wel ligt de plaatsvervangend directeur minder goed bij het personeel en daardoor ontstaan spanningen op de werkvloer en is de sfeer behoorlijk verziekt”, stelt het raadslid. Hij maakt zich zorgen over de situatie, omdat het een redelijk grote dienst betreft. “Ik krijg er de vinger niet achter wat er precies aan de hand is, de directeur wil zelf ook geen commentaar geven, maar het kan niet zo zijn dat dit nog tijden doorgaat. Hier moet een oplossing voor komen, misschien met mediation. Eerst wil ik antwoord op mijn vragen en weten wat er precies aan de hand is”.

De woordvoerder van Klein wil niet op de kwestie reageren en geen toelichting geven tot de wethouder de vragen heeft beantwoord.