De VVD afdeling Den Haag heeft voor de verkiezingen van 3 maart 2010 voornamelijk mannen op de conceptkandidatenlijst staan. Was vier jaar geleden nog het streven mannen en vrouwen om en om op de lijst te zetten, dat is nu verdwenen.

De hoogste vrouw op de lijst is Iris Michels-Spee, raadslid. Twee andere vrouwelijke raadsleden, Else van Dijk-Staats en Marian Propstra, hebben aangegeven niet meer op de lijst te willen. De eerste heeft liever een bestuurlijke functie en blijft daarvoor beschikbaar, de laatste kan het raadswerk niet meer met haar eigen zaak combineren. Eerder verlieten andere VVD-vrouwen al de raad, Ageeth van den Heuvel omdat ze wethouder werd in Midden-Delfland en Thessa Oosterholt om persoonlijke redenen. Zij zijn beide vervangen door mannen die nu op plek negen en twaalf staan.

Zij moesten net als vicefractievoorzitter Arjen Lakerfeld  alle wethouders (lijsttrekker Sander Dekker, Frits Huffnagel en Peter Smit) en fractievoorzitter Anne Mulder voor laten gaan. Daarnaast was er een plekje voor de eerste vrouw, Michels-Spee. De hoogste nieuwe binnenkomer is de van oorsprong Friese Catharina Abels. Zij was zes jaar raadslid in Meppel en woont sinds vorig jaar in Den Haag. Zij staat direct onder Lakerfeld op de zevende plek.

De lijstduwer voor de verkiezingen is Hans van Baalen, Europarlementariër en daarvoor Tweede Kamerlid voor de VVD. Vier jaar geleden was deze speciale dertigste plek voor Bruno Bruins. De Algemene Ledenvergadering stelt op 25 november de definitieve lijst vast.