De ‘Magnum’ van Arcadia is winnaar van de vakprijs bij de keuring productgroep Chrysant. De prijsuitreiking was in de Keukenhof tijdens de vakbijeenkomst van de productgroep.

Bij deze ‘Meet & greet’ waren 152 kwekers, veredelaars, exporteurs, bloemwinkeliers en andere betrokkenen aanwezig. Ze schudden handen, halen banden aan en delen verhalen. Organisator Claudia de Garde, veilingmeester van Royal FloraHolland, deelt relatieblad GROW uit. “Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar dit is wel erg leuk.”

Wensen

Eerst lopen ze langs de show die daar stond opgesteld. Een bezoekster vond het maar sober. “Elke productgroep heeft eigen gebruiken en wensen. Chrysant is redelijk traditioneel en ingetogen. Wij luisteren daarnaar”, zegt Bert Siemerink van de Keukenhof.

Vakprijswinnaar René Eikelenboom poseert met zijn Magnum. Arcadia wint de prijs voor het tweede jaar op rij. “We doen daar ook onze best voor, we willen een mooie presentatie van onze 19 soorten en het levert leuke reacties op.” Hij ontvangt vele felicitaties en zijn compagnon belt, want de zaken gaan gewoon door.

Noviteiten

Otti Blok, marktmanager bij veredelaar Deliflor, toont trots de noviteiten. De Pip Salmon bijvoorbeeld. “Die is nog in de testfase, maar mooi zijn ze, hè?” Marketing Manager Oost-Europa van Dekker Chrysanten B.V. Warja Abrosimova vindt de Ksenia het mooist. Volgens kweker Peet van Leeuwen van Vannova gaat die nog deze week naar de veiling.

Na de prijsuitreiking komen de nootjes op tafel en begint het napraten. Bij de uitgang wacht nog een goodiebag met pen, pepermunt en de GROW als leesvoer.